Restaurant de Hanepoel | Header Label
Restaurant de Hanepoel | Header Label
Restaurant de Hanepoel

LOGO-HET-2015[1]

 

 

 

 

Laveren door Leiden

5 restaurants, 5 gangen, 51 kilometer fietsplezier

Leiden wordt de Stad van Ontdekkingen genoemd en verdient deze titel dubbel en dwars. Trap mee en ontdek niet alleen Leiden, maar ook de nabijgelegen dorpen. Er wordt een diversiteit aan rijke historie, natuur en gezelligheid geboden waarbij u tussendoor geniet van heerlijke gerechten. 

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
– Koffie en gebak
– Voorgerecht
– Soep
– Hoofdgerecht
– Nagerecht
– Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Stad van de ontdekkingen 

Leiden staat bekend als stad van de ontdekkingen waarbij u kunt genieten van haar historische charme en klasse. Gedurende de eerste etappe passeert u verschillende bezienswaardigheden waar tijdens het fietsen iets meer over te lezen is. Van molens tot musea tot de Zijlpoort. Niet alleen historie maakt deze stad tot wat hij is, maar ook textiel speelt hier een belangrijke rol. Het Textile Research Centre biedt een kijkje in de wereld en geschiedenis van het textiel.

Molens 

Een oude molen uit 1780 siert het landschap en is één van de twee overgebleven twaalfkantige molens in Nederland. Best bijzonder om dit mooie stukje architectuur te bewonderen. Het leuke is dat de molen in 1996 gerestaureerd is en nu weer regelmatig draait. U komt niet alleen langs deze molen, maar passeert later ook nog een andere molen die af en toe nog maalt op vrijwillige basis. Molens horen toch een beetje bij het beeld dat men van Nederland heeft en met deze prachtplaatjes mogen wij daar trots op zijn!

Water in overvloed 

De omgeving in en rondom Leiden bestaat merendeels uit water. Kunt u zich voorstellen dat hier vroeger nog meer water was? Vroeger werden steeds meer plassen, meren en rivieren leeggepompt. De Leeghwater, met zijn toepasselijke naam, is één van de drie gemalen waarmee het Haarlemmermeer is drooggemalen. Het wordt nu nog af en toe gebruikt, maar tegenwoordig is het water goed onder controle.

Bosrijk gebied 

Niet alleen water voert hier de boventoon, maar ook aan bossen is er geen gebrek. Het bos van Nieuw Leeuwenhorst bestaat uit maar liefst 38 hectare en het bos van Wijckerslooth is een prachtplaatje op zich. Het oude loofbomenbos is een groene oase midden in Oegstgeest en heeft de vrijheid gekregen om te groeien zoals het wilt. Het bos wordt dicht bevolkt door allerlei kleine zangvogeltjes, spechten, duiven en kraaien. Welke vogels weet u te spotten?

Klik hier om de website van Happen & Trappen te openen om een reservering te plaatsen.