water drinken
Blogs

3 gezonde gewoontes waar je vandaag nog mee moet beginnen

Het is geen geheim dat gezonde gewoonten belangrijk zijn voor je gezondheid en welzijn. De meeste mensen weten dat gezonde gewoonten gezond eten en bewegen omvatten, maar wist je dat er nog andere gezonde gewoonten zijn waarmee we vandaag kunnen beginnen? In dit artikel delen we 3 gezonde gewoontes die je jezelf gemakkelijk kunt aanleren vanaf vandaag!

Ook al klinkt het als een grote uitgave, studies tonen aan dat gewoontes minstens 21 dagen moeten worden volgehouden voordat ze in je systeem zijn ingebakken. Dat klinkt logisch, maar 21 dagen… Je zou vandaag moeten beginnen met die gezonde gewoontes, gewoon om te zien of het iets is waar je aan zou kunnen beginnen! We delen drie eenvoudige manieren waarop je nu al gezonder kunt gaan leven.

Meer water drinken

Maak het drinken van water aangenamer door een mooie fles van 1 of 2 liter te kiezen en je ten doel te stellen deze voor de pauze leeg te drinken. Zet de volle flessen op je bureau, koffietafel of in je tas, zodat je eraan herinnerd wordt om die doelen te blijven halen.

2 stukken Fruit en 2 ons Groenten per dag!

Wilt u gezonder worden? Voeg meer fruit en groenten toe aan je dieet. Maar hoe doe je dat als alle producten in de supermarkt er zo onsmakelijk uitzien, met hun blauwe plekken en oneffenheden? Door vers fruit goed te bewaren, kan het langer mee gaan dan verwacht – en uiteindelijk verdere voedselverspilling door bederf voorkomen! Snijd stukjes meloen van tevoren in stukjes voor een lunchsalade of snack ze tijdens de pauze op het werk.

Maaltijd prepping is een grote tijdsbesparing en kan gezond zijn als je het goed doet. Het is vooral handig voor mensen die lange dagen op het werk hebben omdat ze geen zin hebben om te koken als ze thuiskomen, maar toch iets voedzaams willen eten.

Loop regelmatig een rondje

Ook al loopt u geen 3 km, neem toch de trap in plaats van een lift. Parkeer uw auto wat verder weg van waar u werkt of loop wat vaker heen en weer om waterflessen te vullen. Nederlanders brengen elke dag 8(!) uur zittend door, dus wat beweging kan helemaal geen kwaad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *