tupperware
Blogs

De ultieme gids voor het bewaren van voedsel

Er zijn weinig dingen frustrerender dan dat uw favoriete voedsel bederft voordat u het kunt eten. Het is nog erger als dat eten duur is of moeilijk te vervangen. Gelukkig zijn er veel manieren om de smaak en textuur van de meeste voedingsmiddelen voor langere tijd te bewaren! Dit artikel geeft u tips over hoe u bepaalde soorten voedsel het beste kunt bewaren om ze langer houdbaar te maken.

Meal prepping is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Veel sportschoolfanaten doen dit al jaren, maar ook de ‘gemiddelde Joe’ heeft het licht gezien. Het is een ideale manier om je maaltijden voor een hele week in één keer klaar te maken! Zo kun je efficiënter werken en voorkom je dat je helemaal ongezond uit eten gaat. Er zijn ook veel voordelen van meal prep! Maar hoe zorgen we ervoor dat ons voedsel goed bewaard blijft met behoud van smaak, structuur & kleur? Je maaltijd moet na een paar dagen nog eetbaar zijn, aangezien het ook van jouw kant wat voorbereidingstijd vergt! Hieronder leggen we verschillende manieren uit om verschillende soorten voedsel te bewaren:

Bewaar het op een koele en droge plek!

Een koele, droge en donkere plaats is het beste om voedsel te bewaren. Het gebruik van een speciale bewaarbus helpt u dit doel te bereiken terwijl uw maaltijd goed blijft smaken!

Gebruik plastic bakjes

Plastic bakjes zijn, zoals we allemaal weten, uitermate geschikt om je maaltijden in te bewaren. Ze zijn altijd handig en na gebruik gemakkelijk schoon te maken. Elke thuisblijfmoeder of -vader heeft thuis een heleboel plastic bakjes in verschillende vormen en maten staan waar ze hun restjes in kunnen doen. Plastic bakjes hebben verschillende voordelen: je kunt ze gemakkelijk met de hand of zelfs met de vaatwasser afwassen, plus deze bewaarbakjes sluiten meestal luchtdicht af zodat het eten langer vers blijft!

Inblikken

Kun je geloven dat veel mensen bang zijn geweest voor blikjes? Jarenlang is er de mythe geweest dat als voedsel in blik zit, het metaalachtig zal smaken. Blikjes betekenen ook dat het voedsel chemische stoffen bevat die slecht zijn voor de gezondheid; niets is echter minder waar!

Blikjes kunnen tegenwoordig heel goed voedsel bewaren en ze hebben al sinds tientallen jaren een beschermende coating aan de binnenkant om ervoor te zorgen dat er geen chemische reacties plaatsvinden met zowel metaal als voedsel.

Blikjes zijn een geweldige manier om voedsel te bewaren en je maaltijd te beschermen tegen licht.

Blikvoeding heeft vele voordelen, zoals de smaak van het voedsel blijft behouden, het is gemakkelijk met de hand schoon te maken en het is beschermd tegen de gevolgen van licht. U hoeft niet bang te zijn om blikjes te gebruiken voor welke maaltijd dan ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *