linzen gezond
Blogs

Linzen: Waarom ze lekker en gezond zijn

Linzen zijn een geweldige aanvulling op elk dieet. Linzen zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze leveren vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om energiek en gelukkig te blijven! Dit artikel zal je vertellen waarom linzen goed voor je zijn.

Laten we eens iets anders proberen! Weet je hoe je pap of soep kunt maken met linzen? Nou, wist je ook dat ze goed zijn voor je huid en gezicht? Linzen geven een mooie gloed aan de teint. Wat hebben we nog meer in petto als het gaat om deze kleine peulvrucht die zo veel toepassingen heeft?!

Wat zijn Linzen?

Linzen zijn een peulvrucht die al eeuwenlang wordt gebruikt. De Grieken aten ze zelfs als medicijn. Hoewel ze bij de bonen worden ingedeeld, waren het de Zuidoost-Aziaten die ze het eerst verbouwden en aten! De kleur van linzen varieert van groen tot bruin, en elke soort heeft een andere bereidingswijze nodig.

Zijn Linzen gezond?

Slank af met deze linzen boordevol voedingsstoffen! Linzen zitten vol vezels en plantaardige eiwitten die helpen bij de opbouw van spiermassa, het bestrijden van ontstekingen in het lichaam en het verwijderen van schadelijke stoffen zoals plaque uit je aderen. Magnesium vermindert het risico op hart- en vaatziekten terwijl vitamine B een gezonde huid haar & nagels bevordert. Tenslotte dient het als vleesvervanger door de hoge dosis vitamine B bij vegetariërs

Linzen zijn goed voor je huid!

Linzen zijn niet alleen lekker, maar ze kunnen ook je huid genezen en depressie bestrijden. Linzen bevatten inositol dat een vergelijkbare werking heeft als antibiotica om wonden of littekens op de huid te verzachten. Het zal binnen 10 dagen zichtbare resultaten geven als het dagelijks voor het slapen goed wordt aangebracht gedurende vijf minuten met honing vermengd in water (in een verhouding van 1:1). De toonzetting moet vriendelijk zijn tijdens het toepassen van deze behandeling omdat het in het begin irritatie kan veroorzaken totdat je eraan gewend raakt door de helende werking na consequente blootstelling gedurende meerdere weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *